Dorpshuis De Vrijborg - Nieuws - De Vrijborg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

 

Dorpshuis De Vrijborg in Nuis in de race voor
het Appeltje van Oranje 2016

De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die groepen mensen samen brengen. Dit jaar draait de zoektocht om gemeen- schappelijke voorzieningen die worden beheerd en gerund door vrijwilligers. In mei 2016 reikt Koningin Máxima, bescherm- vrouwe van het Oranje Fonds, voor de veertiende keer de Appeltjes van Oranje uit. Drie winnaars ontvangen elk een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix en € 15.000,-.

Dorpshuis De Vrijborg in Nuis is één van de 10 overgebleven kandidaten in regio Noord. Met als motto: vóór en dóór mensen, kunnen alle geledingen van de plaatselijke bevolking gebruik maken van hún dorpshuis. Of het nu gaat om kledinginzameling, het eetproject voor alleenstaanden, een thuisbasis voor diverse clubs en verenigingen tot aan festivals en theater, bij dorpshuis De Vrijborg kan het allemaal. Een poule van ca. 130 vrijwilligers zet zich belangeloos in voor o.a. onderhoud, schoonmaak, buitenwerk en bardiensten.

Het Oranje Fonds brengt via radiocommercials en persberichten de stemweek breed onder de aandacht van het Nederlandse publiek.
Vanaf maandag 7 december a.s. 09.00 uur tot zondag 13 december a.s. 24.00 uur kunt u meestemmen op uw favoriet in regio Noord.  

Het bestuur van Dorpshuis de Vrijborg doet dan ook graag een beroep op iedereen in regio Noord om te stemmen op ‘De Vrijborg’. Meer informatie is te vinden op www.oranjefonds.nl/appeltjes.

Hein Bonnema, als vrijwilliger de penningmeester van het stichtingsbestuur vertelt: “vanaf de eerste dag van plannen maken zijn de inwoners van Nuis en Niebert enthousiast en betrokken geweest. Samen de bouw en latere aanpassingen gerealiseerd, samen de organisatie voor hun rekening genomen, samen vrijwilligers, samen gebruikers, samen sterk!
Uw stem is de waardering voor al die vrijwilligers!” 
 
 
 
 

Ons dorpshuis De Vrijborg is geopend in september 1998 en is een ontmoetingsplaats voor de bevolking van de dorpen Nuis en Niebert. De Vrijborg wordt beheerd door een Stichtingsbestuur en de exploitatie geschiedt uitsluitend op vrijwillige basis.

Er zijn meer dan honderd vrijwilligers, die aan verschillende activiteiten hun steentje bijdragen.

Verenigingen, die De Vrijborg als thuishaven hebben, staan op vaste tijden op de agenda. Daarnaast vinden er vergaderingen, uitvaartbijeenkomsten, sociaal culturele voorstellingen en jaarlijks terugkerende evenementen plaats waaronder het Trekharmonika-festival Nuis.

De Vrijborg is gemakkelijk te bereiken aan de doorgaande weg te Nuis.

 
 

Wie gebruikt De Vrijborg?

Het gebouw wordt voornamelijk gebruikt door verenigingen uit de buurt van Nuis en Niebert.

Groepen die nu gebruik maken van ons Dorpshuis zijn o.a.:

• Dorpskrant-redactie
• Plaatselijk Belang Nuis-Niebert
• Kerkbestuur
• Activiteiten Commissie Kerken Nuis-Niebert
• Uitvaartvereniging Niebert-Nuis
• (Buurt)verenigingen in en uit de omgeving
• Diverse instanties van buiten Nuis en Niebert.


 
 
 
 

AmazingCounters.com

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu